Кошик
498 відгуків
Профессиональное оборудование для торговли и общепита.Перейти в каталог
вул. Академіка Туполєва, 12, 03062, Київська область, Київ, Україна
+380 (97) 806-61-57
+380 (97) 412-23-73
+380 (93) 619-02-19
Kitchen Line
Кошик

Тостери

 

 

Професійні тостери – призначення

Під час приготування тостів на сьогодні тостери можуть вважатися альтернативою сковороді. Купити тостер — означає купити апарат, який дасть змогу заощаджувати час. Професійні тостери використовуються для швидкого приготування або розігрівання хрустких тостів, сендвічів, гарячих бутербродів, піци тощо. Основна перевага тостера в тому, що хліб обсмажується без олії, що позитивно позначається на здоров'ї. Таке професійне обладнання широко застосовується як обладнання для бару, у готелях, ресторанах, закладах фаст-фуду, столових, кафе тощо. У нас ви можете вибрати та купити тостер ціна якого буде вас повністю влаштовувати.

Тостер - різновидів

Промислові тостери діляться на 2 групи основні групи: горизонтальні (періодічної дії) та конвеєрні (постійної дії) або ролер-тостери.

Горизонтальні тостери, або, як їх ще називають, тостери періодичної дії. Обсмажування хліба відбувається між двома нагрівними пластинами. Готові тости, залежно від моделі, можуть витягуватися автоматично або вийматися оператором вручну. Тостер гриль з автоматичною виїмкою продуктів зручніший, оскільки не потребує керування оператором. У автоматичних тостерів 2 або 4 завантажувальні отвори.

На професійній кухні найбільшою популярністю користуються тостери із завантажувальною платформою: хліб викладають на платформу, яка потім засувається в нагрівальну камеру, де й відбувається процес обсмажування. Такі тостери мають 2 типи нагрівання — контактний і тепловий. Тостери, що мають контактне нагрівання, за принципом роботи схожі на сковороду — хліб викладається на розігріту поверхню, яка потім закривається кришкою. Тостери такого типу дуже часто використовуються для обсмажування булочок для хот-догів і гамбургерів. Тостери з тепловим випромінюванням ще називають ростери, зовні вони схожі на апарат для плавлення сиру. Хлібобулочні вироби закладаються в лоток, який засувається потім під нагрівальний елемент, унаслідок чого обсмажується лише одна сторона продукту. Найчастіше такі тостери використовуються для обсмажування сендвічів із відкритою поверхнею.

Конвейєрні тостери Вони призначені для обсмажування продуктів різної товщини. Їхній корпус виготовлений із міцної неіржавкої сталі, а робоча камера покрита теплоізолювальним матеріалом, що захищає від зносу електричні компоненти та скорочує втрати тепла. Нагрівальні елементи (кварцеві трубки) розташовані і у верхній, і нижній частині корпусу.



У конвеєрних тостерах зазвичай є перемикач режимів, з його допомогою вимикаються нагрівальні елементи якоїсь зі сторін, для обсмажування продукту тільки з одного боку. Швидкість обсмажування продуктів і продуктивність конвеєрного тостера змінюється під час регулювання температури конвеєра або швидкості його руху. Конвейєрні тостери можуть бути зі наскрізною або односторонньою конструкцією.В тостерах із наскрізною конструкцією обсмажені вироби виходять на лоток із протилежного боку, що дуже зручно під час приготування відкритих бутербродів. У тостерів з односторонньою конструкцією є нижній висувний лоток, у який і потрапляють готові тости. Задня панель такого тостера можна демонтувати, що дасть змогу перенаправити вихід продуктів на тильний бік.

Як вибрати тостер

Побутовий тостер купити нескладно, а ось купити тостер професійний — це вже складніше. Тому, вибираючи цей різновид професійного обладнання, насамперед необхідно звернути увагу на:

продуктивність — на продуктивність тостера впливає щільність і вологість вихідного продукту, швидкість і своєчасність його завантаження, ну і, звичайно ж, досвід і професійні навички оператора. Так тостери, що мають чотири завантажувальні отвори, виробляють до 180 підсмажених шматочків на годину. Конвейєрні тостери мають вищу продуктивність. Зверніть увагу на те, що зазвичай виробник вказує продуктивність на 30-40% більше реальної.

завантажувальний отвір — у деяких моделей тостерів широкі завантажувальні отвори, що дає змогу обсмажувати товсті хлібопродукти, наприклад, рогатки. Нагрівальні елементи в них також розташовані по-іншому.

тип нагрівального елемента — з кварцу або металу. Кварцові елементи випромінюють більше тепла, тому нагрівання до робочого теплового режиму відбувається дуже швидко — до 30 секунд. Однак кварц є досить крихким матеріалом, тому поводитися з ним треба дуже дбайливо, позаяк його можна розбити навіть за не дуже акуратного чищення. Метал набагато міцніший, і до того ж металеві нагрівальні елементи мають здатність видаляти з хліба зайву вологу під час обсмажування. Нагрівальні елементи металу довше тримають тепло, попри те, що нагріваються вони набагато довше, ніж нагрівальні елементи з кварцу — до 15 хвилин.

горизонтальний або вертикальний конвеєр. Для виробництва великих обсягів (більш ніж 500 тостів на годину) краще купити тостери з горизонтальним конвеєром. Для менших об'ємів підійдуть тостери з вертикальним конвеєром.

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner