Теплові поверхні – призначення
Тепловою поверхнею називають вид теплового обладнання, призначеного для підігрівання вже приготованих страв (піци, рибних і м'ясних котлет, стейків, овочів, млинців, пиріжків, булочок, креветок, картоплі фрі) і напоїв (чаю, каву). Конструкція такої поверхні дуже проста: металевий корпус, дві ручки, термостат і терморегулятор, що регулює процес нагрівання, вбудовані електронагрівачі (ТЕНи) і перемикач. Деякі моделі обладнані світловим індикатором роботи та функцією захисту від перегрівання. Зазвичай, усі теплові поверхні підтримують температурний режим у діапазоні від 0 до 100 °C. І якщо теплові мости ставляться або підвішуються над продуктами, то в цій поверхні нагрівання відбувається знизу. Тарілку з продуктом ставлять на поверхню, потім апарат містять і страва починає підігріватися. Час затрешений на нагрівання до встановленої температури не перевищує 10 хвилин, а ось уже в нагрітому стані страва може бути впродовж 60 хвилин і більше.
Теплові поверхні - переваги
широка сфера застосування: кафе, ресторани, фаст-фуди, піцерії, бари, столові, виїзні заходи, ярмарки, фуршети
для підігрівання страви не потрібні спеціальні гастроємкості, як у марміті, підігрівів відбувається прямо в тарілках, що полегшує роботу й економить час кухарів і офіціантів
завдяки плавному регулюванню температури поверхні, продукти нагріваються рівномірно. Весь процес контролюється терморегулятором.
компактні габарити дають змогу використовувати це обладнання навіть на маленькій кухні.
виконання презентаційної функції: відвідувачі можуть з усіх боків розглянути страву.
простота в керуванні.