Термоконтейнери – призначення
Кейтеринг — новий напрям громадського харчування, на українському ринку з'явилося не так давно, але вже завоювало велику популярність. Щоб організувати виїзне харчування, насамперед необхідно подбати про транспортування готових страв, про їхню санітарну безпеку, збереження зовнішнього вигляду та смакових якостей.
Термоконтейнери є оптимальним рішенням для перевезення та зберігання абсолютно всіх продуктів і не харчових, зокрема. З їхньою допомогою здійснюється доставка страв до точок продажу або прямо до клієнтів. Завдяки термобоксу їжа зберігає свою первісну температуру (вона може бути замороженою, охолодженою або гарячою). Від термосів побутових промислових термоконтейнери відрізняються великим об'ємом і діапазоном температур. Вони можуть підтримувати низьку температуру впродовж доби. Купівля такого обладнання позбавить потреби купувати для точок продажів додаткове холодильне обладнання та мікрохвильові печі.
Термоконтейнери виготовляються з поліпропіленового матеріалу завтовшки 30 мл, який характеризується гарною теплоізоляцією і високою гігієнічністю. Вони прості в догляді, їх можна мити в посудомийці.
Термоконтейнери - як вибрати
Перш ніж купити термоконтейнер, необхідно ознайомитися з його основними параметрами:
призначення: у деяких виробників представлені термобокси окремо для м'яса, риби. Однак найпопулярнішими є термоконтейнери універсальні, які можна використовувати за потребою для всіх типів продуктів;
внутрішній об'єм і розмір боксів: навіть якщо термоконтейнер зовні має місткий вигляд, важливо уточнити ці параметри, оскільки це можуть бути всього лише широкі стінки;
мінімальна та максимальна температура продукту, за якої можна помістити його в термобокс;
кількість гастроємкостей: є термоконтейнери з однією великою гастроємністю, а є і з декількома;
втрата холоду та тепла на годину: під час транспортування контейнера на великі відстані необхідні термоконтейнери з мінімальним показником втрат.