Кошик
498 відгуків
Профессиональное оборудование для торговли и общепита.Перейти в каталог
вул. Академіка Туполєва, 12, 03062, Київська область, Київ, Україна
+380 (97) 806-61-57
+380 (97) 412-23-73
+380 (93) 619-02-19
Kitchen Line
Кошик

Електросковороди

килими промислові і їхнє призначення

Для професійної кухні сковороди промислові є важливою частиною теплового обладнання. Сковороди промислові призначені для запікання, смаження, пасування, тушкування та приготування страв на парі. Сковороди промислові не тільки полегшують роботу кухарів, а й неабияк покращують якість приготованих страв. Такий тип теплового обладнання використовується як у невеликих ресторанах, з індивідуальним режимом приготування страв, так і в закладах громадського харчування з обслуговуванням великого напливу відвідувачів за обмежений час.

Сковорода перекидається - переваги

конструкція такої сковороди гарантує чудові смакові якості під час приготування великих обсягів їжі без перемішування;

швидкість нагрівання та приготування їжі;

можна готувати страви рідкої консистенції: всілякі соуси або бульйони;

завдяки механізму підіймання та перекидання чаші скорочується час її спорожнення;

форма сковороди та рівномірний розподіл тепла унеможливлюють точки пригару;

можливість ручного перемішування будь-яким способом.

Сковороди професійні - як вони працюють

За своєю суттю сковорода перекидається — це горизонтальна поверхня, на якій продукти нагріваються завдяки тепла, що надходить знизу, джерелом якого можуть бути ТЕНи або газові пальники. По периметру робочої поверхні бортики, що захищають продукти від випадання зі сковороди та обмежують розбризкування жиру. Поверхня промислової сковороди, зазвичай, розділена на секції, що називаються зонами нагрівання, кількість яких залежить від розміру сковороди. Так, наприклад, найбільші промислові сковороди мають 6 зон, кожна з яких займає 30-45 см. Унаслідок такого поділу в різних температурних зонах можна одночасно готувати різні продукти. У електричних сковородах кожна з цих зон керується окремим регулятором температури, у сковородах кожен пальник так само має регулятор температури. Температуру можна регулювати від 65 до 320 °C. Глибина професійних сковорідок може варіюватися від 50 до 80 см, а довжина від 45 до 180 см.

Сковороди  промислові - різновидів

За типом джерела енергії сковороди промислові діляться на:

Сковороди промислові газові. Загалом їх використовують у закладах громадського харчування з великою кількістю відвідувачів, оскільки об'єм їх чаші 30 л і більше. Спосіб обігрівання в промислової газової сковороди може бути двох типів: - безпосередній (проміжковий теплоносія немає) — непрямий (наявність проміжного теплоносія). Більш функціональними вважаються сковороди промислові з непрямим обігрівом, оскільки температура розподіляється рівномірно, і продукти відповідно готуються набагато швидше. Для сковорідок газових застосовують як атмосферні пальники, так і інфрачервоні. Плюсом інфрачервоних пальників є те, що нижній бік робочої поверхні не покривається сажів.

Сковороди промислові електричні виготовляються з харчової неіржавкої сталі або чавуну завтовшки приблизно 10 мм. Як нагрівальні елементи використовуються ТЕНи, які досить рівномірно розподіляють тепло за основою чаші. Електричні промислові сковороди вирізняються великою потужністю 10-20 кВт. Нагрівання сковороди до її робочої температури 220-300° займає 20-40 хвилин, після чого необхідну температуру можна тривалий час підтримувати. Також однією з плюсів електричної промислової сковороди можна назвати й невелику витрату рослинної олії, що так само робить страву набагато кориснішою для здоров'я й не такою калорійною, а також дає змогу заощаджувати на олії.

Сковороди промислові - рекомендації щодо вибору

Діапазон температур. Зазвичай, він варіюється від 50 до 320 градусів.

Матеріал чаші. Чаша в сковороди, що перекидається, може бути виготовлена з чавуну, харчової неіржавкої сталі або алюмінію. Сковороди промислові з чашею з чавуну краще зберігають тепло. Сковороди промислові з чашею з неіржавкої сталі прості в догляді, а алюмінієві дуже легкі, але тепло не тримають.

Об'єм чаші — може бути від 30 літрів до 80 л, рідше 120 л. Чим більше відвідувачів у закладі, тим більший обсяг має бути робоча поверхня.

Габарити. За обмеженої площі кухні це важливий чинник.

Наявність функції плавного регулювання температури істотно полегшить процес приготування.

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner