Кошик
498 відгуків
Профессиональное оборудование для торговли и общепита.Перейти в каталог
вул. Академіка Туполєва, 12, 03062, Київська область, Київ, Україна
+380 (97) 806-61-57
+380 (97) 412-23-73
+380 (93) 619-02-19
Kitchen Line
Кошик

Макароноварки

Макароноварка — конструкція й принцип роботи

Макароноварки — це різновид теплового обладнання, призначений для приготування всіх різновидів макаронів та інших виробів із тіста (пельмені, вареники тощо). Конструкція макароноварки схожа на фритюрницю. Вона, як і фритюрниця, має 1 або 2 ванни, у яку в сітчастому кошику опускають продукти. Кошик має кілька секцій і завдяки цьому можна одночасно готувати різні продукти. Щоб у процесі варіння продукти не злипалися, вони перемішуються спеціальним пристроєм. Після того як процес варіння закінчений, кошик із продуктами підіймається з ванни та на якийсь час закріплюється над ним, щоб скла води. Сучасні макароноварки обладнані автоматичним підійманням кошика. Щоб у ванній рівень води залишався незмінним, використовується кран із проточною водою — це компенсує втрати вологи, яка в процесі приготування випарувалася або поглиналася продуктами. Вода з робочих ємностей зливається через трубку з перфорованим фільтром, а піна, що утворюється, або крохмаль видаляються в спеціальну зону переливу. На передній поверхні макароноварки розміщена панель керування, за допомогою якої можна регулювати рівень надходження підігрітої води у ванну, потужність та інші параметри. Деякі макароноварки обладнані датчиком автоматичного доливання води й контролером мінімального або максимального рівня води у ванні.

Макароноварки — різновиди

Макароноварки, за своїм виконанням, бувають настільними або підлоговими, а за виглядом живлення — газовими або електричними. Макароноварки підлогові зазвичай мають високу продуктивність і потужність. Їх використовують у великих ресторанах або кафе зі середземноморською кухнею. Макароноварки настільні не такі потужні, як-от підлогові, і розраховані на такі макароноварки на роботу в закладах із невисокою прохідністю. У електричних макароноварок джерело тепла — тени (трубчасті нагрівальні елементи), у газових — газових пальників.

Макароноварка — рекомендації щодо вибору

Основні особливості, на які треба звернути увагу під час вибору макароноварки:

Джерело живлення. Від цього показника безпосередньо залежить ціна макароноварки. Газові та електричні моделі мають як свої плюси, так і мінуси. Наприклад, макароноварки газові економніші. Макароноварки електричні можуть встановлюватися в будь-якому приміщенні, де є стандартна електромережа.

Конструкція макароноварки. У макароноварці в процесі приготування має підтримуватися певний рівень води. Необхідно звернути увагу і на наявність пристрою, що знімає з води піну від крохмалю або олії, оскільки якщо вода залишатиметься чистою, то в ній можна буде приготувати кілька порцій.

Кошики. Від їх кількості також залежатиме ціна макароноварки та економити на них не рекомендується, оскільки з їхньою допомогою можна приготувати одночасно кілька різновидів макаронів. Великим плюсом є і наявність додаткового кошика для спагеті.

Режим очікування — ця функція дає змогу заздалегідь завантажувати в апарат продукти та встановлювати час, у який макароноварка почне свою роботу.

Кількість ванн та їх обсяг. Чим підприємство більше, тим більшого об'єму мають бути ванни макороноварки. Якщо їх дві, то ще краще.

Потужність. Від цього показника залежить час нагрівання води та час для приготування макаронів.

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner