карська шафа і жарковий — відмінності
Багато рестораторів не бачать різниці між пекарською шафою й жарочним. Шафи смажені слугують саме для смаження на деках, а шафи пекарські призначені для випікання хлібобулочних виробів і розраховані на хлібну форму.В одну секцію такої шафи може входити 24 хлібні форми. Від смажених, шафи пекарські відрізняються та наявністю пароволоження, яке сприяє збільшенню обсягу тестових заготівок і утворенню скоринки на поверхні хлібобулочних виробів.
карський шафа — переваги
Шафи пекарські простоти в обслуговуванні та зручні в експлуатації.
Секційно-модульна конструкція дає змогу легко транспортувати шафи та встановлювати практично в будь-яких приміщеннях.
Шафи пекарські можуть додатково комплектуватися конвекцією.
Пекарські шафи — конструкція й принцип роботи
Шафи пекарські можуть мати від однієї до чотирьох секцій, що встановлюються на спеціальній підставці. Від кількості секцій залежить продуктивність шафи.
Пара утворюється за рахунок випаровування води, яка подається через спеціальний отвір, розташований у верхній частині камери.
Шафи пекарські можуть бути обладнані конвекцією, яка рівномірно розподіляє гаряче повітря, завдяки чому вироби випікаються рівномірніше.
Нагрівання камери відбувається за допомогою двох груп ТЕНів: верхньої й нижньої. Кожна група електронагрівачів керується регулятором потужності, який розміщений на панелі керування. Температура задається за допомогою датчика температури. ТЕНи закривають спеціальний під, акумулюючий тепло. Завдяки чудовій теплоізоляції та поду температура всередині камери.
Шафи пекарські — рекомендації щодо вибору
Вибираючи шафи пекарські, особливу увагу треба звернути на: Кількість секцій і їх обсяг. Залежно від кількості секцій підбирається продуктивність шафи. Час, потрібний для розігрівання камери до максимальної температури. Зазвичай шафи пекарські розігріваються за 40-50 хвилин. Якість теплоізоляції та товщина пода. Від цього залежить рівномірність розподілу температури в камері.